När jag var på konsum igår kikade jag på märkningen av köttet, jag vill ha färskt kött utan tillsatser. De hade någon drive med färska svenska kyklinglår för 29:90 kr/kg folk lastade i sina vagnar...ÅÅ vad billigt bra att lägga i frysen !!! verkade vara folks tanke , flera förpackningar lastade folket på sina vagnar.
Kikade av nyfikenhet på lappen och såg en massa E-nr ...färska kyklinglår ? behövs det några tillsatser över huvudtaget ? Vilka tillsatser är försvarbart att det finns i färskt kött?
Kikade så på flera andra förpackningar av färskt kött, E-nr och åter E-nr ... någon som är van E-nr läsare och vill förklara detta för mig?
Försöker i allmänhet att undvika E-nr så långt det är möjligt. Lagar all mat från grunden , har dock en sambo som inte är speciellt insatt/ lat
![Roll Eyes ::)](https://www.alternativ.nu/Smileys/classic/rolleyes.gif)
som köper färdiga köttbullar och annat skräp som han glatt propar i sig när jag inte är på plats och föser ut honom från köket/affären utan dyligt skräp.
Så min fråga är hur gör ni ??
Vilka E-nr är ofarliga ?
/ Andrea